0364 112 515 Contacteaza-ne!
communitycluj@gmail.com Trimite-ne un email!
Luni - Vineri 08:00 - 20:00 Orar
Estetica dentara

Estetica dentara

Estetica dentara este una dintre domeniile de mare interes ale medicinii dentare si s-a nascut din dorinta de a crea un zambet frumos si armonios. Pacientii pe langa tratamentele odontale, parodontale, endodontice, chirurgicale doresc obtinerea unui zambet “Hollywodian”si a unei armonii dento faciale. Aceste rezultate se pot obtine dupa o analiza estetica faciala si dento-faciala amanuntita evaluate de catre medic, urmat de autoevaluarea zambetului pacientului si expunerea asteptarilor pacientului.
Estetica dentara ofera o gama variata de solutii pentru toate tipurile de anomalii (forma, volum, pozitie, culoare). La Community Dental medicii clinicii obtin aceste rezultate exceptionale prin realizarea: albirii dentare, fatetelor ceramice (din diverse tipuri de ceramica), coroanelor integral ceramice, inlay-uri si onlay-uri ceramice si prin aplicarea de bijuterii dentare.

• Tratamentul de albire:
albire

Tratamentul chimic de albire are scopul modificarii parametrilor optici ai dintilor prin eliminarea substantelor cromofore, responsabile de colorarea dintelui. Indepartarea acestora se realizeaza cu ajutorul unor substante pe baza de peroxizi. Peroxidul de hidrogen sta la baza tratamentelor chimice actuale.
Fig.1 Inainte de albire Fig. 2 Dupa albire

• Fatete ceramice:

Fatetele ceramice sunt cele mai delicate lucrari protetice care prin tehnici adezive se aplica pe suprafata vizibila a dintilor. Fiind o tehnica minim invaziva se slefuieste strict din smaltul dentar doar cativa milimetri (in functie de anomalia care urmeaza sa se corecteze) pastrand astfel vitalitatea dintelui. Fetetele sunt la ora actuala cele mai fizionomice si naturale restaurari dentare care redau cu acuratete maxima morfologia naturala (lobii dentinari, haloul incizal) a dintilor. La Community Dental va punem la dispozitie fatete dentare din ceramica presata pe bont refractar, redand astfel aspectul natural si estetic al zambetului dumneavoastra.
• Coroane integral ceramice:

Coroanele integral ceramice sunt lucrari protetice care invelesc in totalitate dintele, astfel incat este necesara slefuirea circumferentiala a dintelui. Coroanele ceramice se recomanda in cazul in care dintii au multiple distructii coronare si modificari de culoare care nu pot fi mascate prin alte metode. Coroanele se realizeaza din ceramica sau din zirconiu. Cele din zirconiu sunt indicate in special pe dintii posterior, asigurand o rezistenta crescuta . Estetica acestor lucrari este mult superioare celor metalo-ceramice, deoarece componenta metalica nu mai transpare prin ceramica, nu apare acel aspect mat si fals al dintelui si nici umbrele negre in vecinatatea gingiei.

• Inaly-uri si onlay-uri ceramice:

Altfel numind “incrustatii din ceramica” fiind o alternativa a coroanelor dentare (care nu prezinta distructii coronare masive). Acestea se realizeaza adesea in locul plombelor dentare din compozit si necesita o slefuire precisa, amprenta minutioasa si interventia tehnicianului dentar, deoarece el va realiza aceste lucrari din ceramica in laboratorul de tehnica dentara si ulterior medicul va cimenta inlay-ul/onlay-ul pe/in dintele preparat. La ora actuala aceste lucrari protetice sunt solutia cea mai stabilia in timp pentru tratamentul cariilor dentare.

• Bijuterii dentare:

Bijuteriile dentare sunt cristale ( pietricelele Swarovski) care se aplica prin tehnici adezive pe suprafata dintelui dorit de catre pacient. Este o tehnica non invaziva, nu necesita slefuire in prealabil astfel incat nu pericliteaza vitalitatea dintelui in cauza.